Pemerhatian Mingguan Peralatan Tenaga dan Industri Tenaga Baharu: Penjualan Kenderaan Tenaga Baharu Meningkat Tahun ke tahun

2023/02/14 15:51

Pada bulan Februari, pengeluaran dan penjualan kenderaan tenaga baharu domestik dan kapasiti terpasang bateri kuasa telah dikeluarkan. Kami percaya bahawa daripada data tahun ke tahun, volum jualan pada bulan Februari meningkat dengan ketara tahun ke tahun disebabkan oleh asas jualan yang rendah tahun lepas. Daripada data ring-on-ring, superposisi jualan luar musim pada bulan Februari dipengaruhi oleh Festival Musim Bunga dan bilangan hari, dan penurunan dalam pengeluaran dan jualan kenderaan tenaga baharu adalah sejajar dengan aliran. Walau bagaimanapun, pengeluaran dan jualan bulanan kenderaan tenaga baharu kekal melebihi 100,000 kenderaan, dan penurunan bulan ke bulan adalah lebih baik daripada pada Februari 2019 dan Februari 2020 (masing-masing turun 45% dan 72%), jadi diadili bahawa industri masih mengekalkan tahap kemakmuran yang tinggi. Didorong oleh jumlah model berkualiti tinggi dan pelancaran berterusan model baharu, kami terus optimis tentang prestasi jualan sepanjang tahun. 2) Daripada data tempoh yang sama, aliran keseluruhan keluaran bateri kuasa dan kapasiti dipasang adalah konsisten dengan kenderaan tenaga baharu. Peningkatan jualan kenderaan tenaga baharu dijangka terus meningkatkan permintaan untuk bateri kuasa dan bahan huluan. Pada bulan Februari, CR10 perusahaan bateri kuasa domestik mencapai 95%, dengan kesan kepekatan yang jelas, dan perusahaan ketua dijangka terus mendapat manfaat.

Produk Berkaitan